The vintage issue

Zilele trecute incercam sa fac un fel de curatenie de vara, cu alte cuvinte sa imi aduc pe rafturile dulapului bluzele subtiri, rochitel...Zilele trecute incercam sa fac un fel de curatenie de vara, cu alte cuvinte sa imi aduc pe rafturile dulapului bluzele subtiri, rochitele si pantalonii scurti. De regula imi place sa fac curat prin haine si accesorii, desigur, intregul proces imi ia o zi intreaga fiind distrasa de gasirea unor lucruri pe care le credeam pierdute.In toată grămada de haine am gasit rochia pe care mama mea a purtat-o la balul ei de absolvire.
O rochie maro, cu câteva fire stralucitoare, in stare perfectă si-a făcut loc la mine în dulap la loc de cinste. 

Si pentru că tot am vorbit de haine vechi, mi-am amintit de o problema amuzanta as zice eu: majoritatea oamenilor confunda vintage cu second hand. Problema exista mai ales în cazul targurile inca micute, in care produsele nu sunt verificate.

Nu voi analiza pe larg definitia vintage-ului, dar in orice caz, da, este un produs purtat, vechi, de 20-80 de ani.  Dacă vreti o definiție mai elaborata, din punct de vedere etimologic, termenul este un anglicism ce face referire la vinuri si bauturi alcoolice foarte vechi si de calitate. Pe scurt, vintage inseamnă stil, calitate si efemeritate.

Cu alte cuvinte, obiectele vintage nu se gasesc chiar asa usor si nu orice cumparati dintr-un SH este vintage.


Desigur, nu vreau sa para ca am ceva impotriva magazinelor second hand, pentru ca, din contra, poti gasi acolo adevarate comori din punct de vedere al modelelor si al calitatii.


P.S. :Pentru ca tot am facut curatenie, curand (in maximum o saptamana) voi lansa sectiunea de blog sale).


You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...